Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Marcus Rashford (Manchester, 31 oktober 1997) is een Engelse voetballer die doorgaans als centrale aanvaller speelt. Hij debuteerde in 2016 in het betaald voetbal in het shirt van Manchester United. Rashford maakte in 2016 zijn debuut in het Engels voetbalelftal.

Rashford debuteerde op 25 februari 2016 in het betaald voetbal. Hij begon die dag in de basiself van Manchester United in een wedstrijd in de Europa League thuis tegen FC Midtjylland. Hij droeg met twee doelpunten bij aan een 5–1 zege, waardoor de ploeg van Louis van Gaal door ging naar de volgende ronde. Zijn competitiedebuut maakte hij drie dagen later, tegen Arsenal. Ook in deze wedstrijd vond hij het doel. Na 29 minuten opende hij de score en tweeënhalve minuut later maakte hij ook de 2–0. Verder zorgde hij ook nog voor de assist die het derde doelpunt inleidde dat Herrera maakte. Een maand later scoorde Rashford in de derby tegen Manchester City. In het seizoen 2015/16 kwam Rashford tot elf competitiewedstrijden, waarin hij vijfmaal scoorde. Manchester United won dat seizoen de FA Cup.