Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Patrick Cutrone (Como, 3 januari 1998) is een Italiaans voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij tekende in juli 2019 een contract tot medio 2023 bij Wolverhampton Wanderers, dat €18.000.000,- voor hem betaalde aan AC Milan. Cutrone debuteerde in 2018 in het Italiaans voetbalelftal.

Cutrone sloot zich in 2006 aan in de jeugdacademie van AC Milan. Hij maakte op 21 mei 2017 zijn debuut in het eerste elftal van de club, in een competitiewedstrijd tegen Bologna FC 1909. Hij viel na 85 minuten in voor Gerard Deulofeu. Milan won de voorlaatste wedstrijd van het seizoen met 3–0. Cutrone speelde in de seizoenen 2017/18 en 2018/19 vervolgens 62 wedstrijden in de Serie A voor Milan. In meer dan de helft daarvan begon hij op de bank. Hij begon in 2017/18 wel in de basis in twaalf van de dertien wedstrijden die de Italianen actief waren in de Europa League. Hij maakte daarin zes doelpunten.