Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Leroy George (Paramaribo, 21 april 1987) is een Nederlands profvoetballer van Surinaamse afkomst die doorgaans in de aanval speelt. Hij zit momenteel zonder club.

George voetbalde achtereenvolgens bij de Amsterdamse amateurverenigingen AFC DWS, Fortius en ZSGOWMS (Zonder Samenspel Geen Overwinning en Wilskracht Maakt Sterk), alvorens te worden opgemerkt door FC Utrecht en in de jeugdopleiding te belanden. Hij maakte zijn debuut op 13 april 2007 in een met 1-1 gelijkgespeelde uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waar de aanvaller aan het begin van de tweede helft inviel voor Etienne Shew-Atjon en in de 68e minuut de gelijkmaker scoorde. Hij zou dat seizoen nog tweemaal zijn opwachting maken in de hoofdmacht.

Het daaropvolgende jaar was George basisspeler in het eerste elftal; hij miste één wedstrijd vanwege een schorsing en vond zevenmaal het doel. Aan het eind van het seizoen werd bekendgemaakt dat zijn contract ondanks enkele problemen met zijn zaakwaarnemer was verlengd tot medio 2011. De rechterspits begon goed aan de jaargang 2008-2009, maar door een toenemende vormcrisis verloor hij na enkele weken zijn basisplaats en werd hij vanwege het feit dat hij "een ongemotiveerde indruk maakte" door hoofdtrainer Willem van Hanegem teruggezet naar het beloftenelftal. Een week later werd hij echter weer in genade aangenomen, en sindsdien speelde hij het overgrote deel van de wedstrijden mee. Na het seizoen 2008/09 belandde hij op een zijspoor en speelde hij bijna niks meer. In het seizoen 2009/10 speelde hij acht competitiewedstrijden en aan het einde van het seizoen kreeg hij te horen dat hij niet meer nodig was bij de club.