Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Jonas Hofmann (Heidelberg, 14 juli 1992) is een Duits voetballer die bij voorkeur als rechtsbuiten speelt. Hij verruilde in januari 2016 Borussia Dortmund voor Borussia Mönchengladbach, waar hij een contract tot juni 2020 tekende.

Hofmann verruilde op 12-jarige leeftijd de jeugdopleiding van FC Rot voor die van TSG 1899 Hoffenheim. Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij in het tweede elftal van Hoffenheim. In juli 2011 stapte hij transfervrij over naar Borussia Dortmund. Op 16 december 2012 debuteerde Hofmann in de Bundesliga tegen zijn ex-club TSG 1899 Hoffenheim. Hij verving in de 89e minuut Mario Götze. Op 6 april 2013 kreeg hij zijn eerste basisplaats tegen Augsburg. Jürgen Klopp gunde enkele basisspelers rust door de midweekse confrontaties in de Champions League tegen het Spaanse Málaga CF. Ook doelman Mitchell Langerak en jonkies Moritz Leitner, Leonardo Bittencourt en Julian Schieber kregen zo hun kans. Augsburg leidde aan de rust met 1–2. Zeven minuten na rust bracht Julian Schieber de stand in evenwicht. Meteen na zijn doelpunt voerde Klopp een dubbele wissel uit en haalde hij Leonardo Bittencourt en Moritz Leitner eruit voor Mario Götze en Robert Lewandowski. Acht minuten later scoorde Neven Subotić op aangeven van Mario Götze. In de laatste minuut zette Robert Lewandowski de 4–2 eindstand op het bord, opnieuw op aangeven van Götze. Op 13 september 2013 kreeg hij een contractverlenging tot zomer 2018. Nadat Hofmann in het seizoen 2014/15 en de eerste helft van het seizoen 2015/16 echter niet op een plaats in het basiselftal kon rekenen, verliet hij Dortmund in januari 2016 voor Borussia Mönchengladbach. Op 23 januari 2016 debuteerde hij in het elftal van Mönchengladbach in een competitieduel tegen oud-werkgever Borussia Dortmund; als invaller maakte hij tien minuten mee van de wedstrijd (1–3 nederlaag).