Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Yaya Sanogo (Massy, 27 januari 1993) is een Frans voetballer van Ivoriaanse afkomst die doorgaans als aanvaller speelt. Hij verruilde Arsenal in juli 2017 transfervrij voor Toulouse FC.

Sanogo mocht op 26 januari 2010 zijn debuut maken in het eerste elftal van Auxerre. Op die dag speelde Auxerre een thuiswedstrijd voor de Coupe de France tegen Sedan, die Auxerre na penalty's met 3-0 won. Sanogo kwam in de tweede helft van de verlenging in de ploeg voor Roy Contout. Zijn competitiedebuut maakte hij aan het eind van datzelfde seizoen, in een wedstrijd die zijn ploeg met 2-1 verloor bij Olympique Lyonnais. Hij verving Dariusz Dudka drie minuten voor tijd. In de voorbereiding op het seizoen 2010/11 kreeg hij meer speelminuten, maar vanwege een blessure was hij de rest van het seizoen uitgeschakeld. In 2013 scoorde Sanogo in twee wedstrijden tegen Stade Lavallois en Tours FC in totaal zeven keer.