Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Vincent Vermeij (Blaricum, 9 augustus 1994) is een Nederlands voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij verruilde Heracles Almelo in juli 2019 voor MSV Duisburg.

Vermeij maakte in 2012 de overstap van de jeugd van HSV De Zuidvogels naar die van Ajax. Hier tekende hij in juli 2013 een contract tot en met 30 juni 2014. Vermeij behoorde gedurende het seizoen 2013/14 tot de selectie van Jong Ajax die vanaf dat seizoen uitkwam in de Eerste divisie. Vermeij debuteerde op 17 augustus 2013 in het betaald voetbal voor Jong Ajax (1-0 verlies) in de Eerste divisie tegen MVV Maastricht. In zijn tweede competitiewedstrijd thuis tegen Jong FC Twente op 30 augustus 2013 maakte Vermeij in de 38e minuut zijn eerste doelpunt voor Jong Ajax en in het betaalde voetbal. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door Jong Ajax.

Op 31 januari 2014 werd bekendgemaakt dat Vermeij transfervrij de overstap maakte van Ajax naar De Graafschap, waar hij de opvolger werd van de naar Charlton Athletic vertrokken Piotr Parzyszek. Vermeij tekende een contract tot juni 2016 bij de Superboeren. Hij maakte op 7 februari 2014 zijn officiële debuut voor De Graafschap in de Jupiler League uitwedstrijd bij TOP Oss (2-2). Vermeij scoorde in de 34e minuut direct zijn eerste doelpunt voor De Graafschap. In zijn tweede seizoen bij De Graafschap kwam hij in alle 38 wedstrijden in actie. Hij wist hierin 18 maal te scoren en plaatste zich met De Graafschap voor de play-offs om promotie/degradatie. In het tweede duel tegen eredivisionist Go Ahead Eagles nam hij op 25 mei 2015 het enige doelpunt voor zijn rekening, waardoor De Graafschap voor de tweede keer met 1-0 won van de club uit Deventer en deze na twee seizoenen terugkeerde in de eerste divisie. In de finale van dezelfde play-offs scoorde Vermeij het enige doelpunt in de uitwedstrijd tegen Volendam, waardoor De Graafschap promoveerde naar de Eredivisie.