Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Vincent Aboubakar (Yaoundé, 22 januari 1992) is een Kameroens voetballer die doorgaans speelt als centrumspits. In 2014 verruilde hij FC Lorient voor FC Porto. Aboubakar maakte in 2010 zijn debuut in het Kameroens voetbalelftal.

Ondanks dat Aboubakar geboren werd in de zuidelijk gelegen hoofdstad Yaoundé ging hij spelen voor Cotonsport Garoua, een club uit het noorden van Kameroen. In het seizoen 2009/10 promoveerde de aanvaller tot een volwaardig lid van het eerste elftal in de Elite One. Op 26 mei 2010 tekende Aboubakar een contract bij het Franse Valenciennes FC. Hij kreeg daar rugnummer 9 en maakte zijn debuut in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen OGC Nice. Dit competitieduel, gespeeld op 7 augustus 2010, eindigde in een 0–0 gelijkspel; na zeventig minuten speeltijd verving Aboubakar de Fransman David Ducourtioux. In de zeventiende wedstrijd van het seizoen 2010/11, het thuisduel tegen Paris Saint-Germain, maakte Aboubakar zijn eerste doelpunt in het Europese competitievoetbal. Op aangeven van de Koreaan Nam Tae-hee schoot hij in de 82ste minuut raak (1–1, eindstand 1–2 verlies). Op 26 oktober maakte Aboubakar in het Franse bekertoernooi een hattrick in de achtste finale tegen US Boulogne.