Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Stipe Perica (Zadar, 7 juli 1995) is een Kroatisch voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij verruilde Chelsea in 2016 voor Udinese.

Perica komt uit de jeugdopleiding van NK Zadar. Hij debuteerde tijdens het seizoen 2012/13, waarin hij acht doelpunten uit 20 wedstrijden scoorde. Op 1 augustus 2013 tekende hij een vijfjarig contract bij het Engelse Chelsea, dat een bedrag van 2,45 miljoen euro betaalde voor Perica. Chelsea FC verhuurde Perica zonder financiële kosten vervolgens aan de Nederlandse voetbalclub NAC Breda. De voetballer uit Zadar trof zes keer het doel in vijfentwintig wedstrijden in zijn eerste seizoen bij NAC Breda. De Kroaat werd opnieuw uitgeleend door de Engelsen aan NAC Breda in het seizoen 2014/2015. Op 27 september 2014 scoorde Perica twee goals tegen AFC Ajax. Ondanks de twee goals van de Kroaat verloor NAC Breda thuis met 2-5 van de Amsterdammers. Perica scoorde twintig minuten na rust de eerste goal voor NAC Breda en tien minuten later het tweede doelpunt.