Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Roberto Inglese (Lucera, 12 november 1991) is een Italiaanse voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij verruilde Chievo Verona in augustus 2017 voor Napoli.

Inglese stroomde in 2009 door vanuit de jeugd van Pescara, destijds actief in de Lega Pro. Hij debuteerde op 7 maart 2010 in het eerste elftal en bracht dat na zes minuten met 0–1 voor, uit tegen Ravenna (eindstand: 1–1). Hij speelde op achttienjarige leeftijd vier wedstrijden in de hoofdmacht voor hij in juli 2010 tekende bij Chievo Verona, de nummer veertien van de Serie A in het voorgaande seizoen.

Chievo verhuurde Inglese eerst voor drie seizoenen aan AC Lumezzane, waarvoor hij zeventig wedstrijden speelde in de Lega Pro. Daarna verhuurde Chievo hem twee jaar aan Carpi. Hiermee werd hij in het seizoen 2014/15 kampioen van de Serie B.

Inglese debuteerde op 20 september 2015 voor Chievo in de Serie A, zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. Hij viel die dag in de 68e minuut in voor Alberto Paloschi in een met 0–1 verloren duel thuis tegen Internazionale. Gedurende het seizoen groeide hij uit tot basisspeler. Inglese werd in het seizoen 2016/17 met tien competitiedoelpunten clubtopscorer. Hij maakte daarbij op 12 februari 2017 voor het eerst een hattrick in de Serie A, door tijdens een met 1–3 gewonnen wedstrijd uit bij US Sassuolo voor zowel de 1–1, de 1–2 als de 1–3 te zorgen.