Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Oliver George Arthur ("Ollie") Watkins (Newton Abbot, 30 december 1995) is een Engels voetballer die doorgaans speelt als vleugelspeler. In juli 2017 verruilde hij Exeter City voor Brentford.

Watkins speelde in de jeugdopleiding van Exeter City. Deze doorliep hij en hij brak ook door bij die club. Na drie gespeelde wedstrijden in het eerste elftal werd hij in december 2014 voor de rest van het seizoen 2014/15 verhuurd aan Weston-super-Mare. Voor deze club speelde hij vierentwintig competitiewedstrijden, waarin hij tienmaal doel trof. Na zijn terugkeer bij Exeter speelde hij zich langzaamaan in het elftal en in de twee seizoenen die hij nog speelde kwam hij tot drieëntwintig doelpunten in de League Two. In de zomer van 2017 maakte de vleugelspeler de overstap naar Brentford. Hij tekende een verbintenis voor vier seizoenen met een optie op een jaargang extra. Op 5 augustus 2017 maakte hij zijn debuut in het Championship. Op die dag werd met 1–0 verloren van Sheffield United door een doelpunt van Billy Sharp. Watkins begon aan dit duel als wisselspeler en hij kwam na negenenvijftig minuten spelen binnen de lijnen voor Florian Jozefzoon. Zijn eerste doelpunt voor Brentford volgde tien dagen later, op 15 augustus 2017, tijdens een gelijkspel tegen Bristol City (2–2). Na een treffer van Josh Brownhill zette Watkins zijn ploeg elf minuten na rust op een gelijke stand. Via Neal Maupay kwam Brentford voor en in de achtste minuut van de blessuretijd schoot Bobby Reid de beslissende gelijkmaker binnen.