Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Nick Venema (Austerlitz, 9 april 1999) is een Nederlands voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij stroomde in 2016 door vanuit de jeugd van FC Utrecht.

Venema is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Utrecht. Op 5 augustus 2016 debuteerde hij voor Jong FC Utrecht in de Eerste divisie tegen NAC Breda. Hij viel na 72 minuten in voor Rodney Antwi. De club uit Breda won de openingswedstrijd van het seizoen 2016/17 met 4-1 na treffers van Jeff Stans, Cyriel Dessers, Bodi Brusselers en Gianluca Nijholt. Jong FC Utrecht scoorde tegen via Rodney Antwi.

Zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal maakte Venema op 30 maart 2018. In de uitwedstrijd tegen Jong AZ had hij slechts 31 minuten nodig om tot een hattrick te komen. Door een tegentreffer van Tijjani Reijnders werd de eindstand 1-3.

Zijn eredivisiedebuut maakte hij bij FC Utrecht. Op 12 februari 2017 werd uit tegen PSV gespeeld. Na 88 minuten verving hij Richairo Zivkovic. De wedstrijd eindigde in een 3-0 nederlaag.