Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Neal Maupay (Versailles, 14 augustus 1996) is een Frans voetballer die doorgaans als aanvaller speelt, maar ook als offensieve middenvelder of vleugelspeler uit de voeten kan. Hij tekende in augustus 2019 een contract tot medio 2023 bij Brighton & Hove Albion, dat €20.000.000,- voor hem betaalde aan Brentford FC.

Maupay komt uit de jeugdopleiding van Nice. Op 16 september 2012 maakte hij zijn debuut in de Ligue 1 tegen Stade Brest. Hij viel in blessuretijd in voor Éric Bauthéac. Hij was toen 16 jaar en 34 dagen oud. Op 15 december 2012 viel hij in de thuiswedstrijd tegen Évian bij een 2-2 stand drie minuten voor tijd in voor Jérémy Pied. Vier minuten later scoorde hij het winnende doelpunt op aangeven van linksachter Timothée Kolodziejczak. Op 20 januari 2013 scoorde hij het tweede doelpunt in de 0-2 zege in het Grand Stade Lille Métropole tegen Lille OSC. Op 16 februari 2013 scoorde hij het enige doelpunt van de wedstrijd uit bij SC Bastia op aangeven van Fabrice Abriel. In 2015 tekende hij bij AS Saint-Étienne