Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Myziane Maolida (Parijs, 14 februari 1999) is een Frans voetballer die doorgaans uitkomt als spits. In augustus 2018 verruilde hij Olympique Lyon voor OGC Nice.

Maolida speelde in de jeugd van AC Boulogne en in 2014 kwam hij terecht in de opleiding van Olympique Lyon. Die doorliep hij en de middenvelder sloot zich in de zomer van 2017 aan bij het eerste elftal van de club. Zijn debuut maakte hij op 5 augustus 2017, toen in de Ligue 1 met 4–0 gewonnen werd tegen RC Strasbourg. Veertien minuten voor het einde van de wedstrijd mocht hij van coach Bruno Génésio invallen voor Mariano Díaz, die tweemaal had gescoord. Naast Díaz maakte ook Nabil Fekir twee doelpunten tegen Strasbourg. Zijn eerste treffer in de hoofdmacht volgde in de UEFA Europa League, waar eveneens met 4–0 gewonnen werd, ditmaal van Apollon Limasol. Mouctar Diakhaby scoorde, waarna Fekir en Díaz de voorsprong zouden uitbreiden. Maolida kwam in de vierenzeventigste minuut in het veld voor Memphis Depay en bepaalde de eindstand op 4–0 in de blessuretijd. In de zomer van 2018 verkaste Maolida voor circa tien miljoen euro naar OGC Nice, waar hij zijn handtekening zette onder een verbintenis voor de duur van vijf seizoenen.