Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Mahmoud Dahoud (Amuda, 1 januari 1996) is een Duits-Syrische voetballer die doorgaans als centrale middenvelder speelt. Hij verruilde Borussia Mönchengladbach in juli 2017 voor Borussia Dortmund.

Dahoud verruilde op veertienjarige leeftijd Fortuna Düsseldorf voor Borussia Mönchengladbach. Daarvoor maakte hij op 28 augustus 2014 zijn debuut in het eerste elftal, tijdens een kwalificatiewedstrijd voor het hoofdtoernooi van de UEFA Europa League tegen FK Sarajevo. Hij viel die dag na 55 minuten in voor Christoph Kramer en hielp zijn team mee aan een 7-0 overwinning. Dahoud maakte op 23 september 2015 zijn eerste officiële doelpunt in het betaald voetbal. Die dag won hij met Borussia Mönchengladbach thuis met 4-2 van FC Augsburg, waarbij hijzelf in de 21ste minuut 4-0 maakte.

Dahoud tekende in maart 2017 een contract bij Borussia Dortmund, waarmee hij zich per juli van dat jaar voor vijf seizoenen aan die club verbond. Hij maakte zijn debuut voor die club op 5 augustus, tegen Bayern München om de Duitse supercup. Dahoud deed 1 helft mee in de na strafschoppen verloren wedstrijd. Op 12 augustus was hij voor het eerst betrokken bij een goal; in de bekerwedstrijd tegen 1. FC Rielasingen-Arlen, zijn eerste volledige wedstrijd, gaf hij de assist op Aubameyang. Nadat hij dus al in de beker en de supercup had gespeeld, maakte Dahoud op 19 augustus 2017 zijn competitiedebuut tegen Wolfsburg door in minuut 61 Mario Götze te vervangen. Zijn internationale debuut maakte hij in de Champions League tegen Tottenham (3-1 verlies). Hij scoorde dat seizoen niet in zijn 34 wedstrijden (waarvan 15 invalbeurten). In het seizoen 2018/19 scoorde hij in de eerste competitiewedstrijd dat seizoen, tegen RB Leipzig. Hij scoorde de 1-1, Dortmund won de wedstrijd met 4-1.