Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Jordan Morris (Seattle, 26 oktober 1994) is een Amerikaans voetballer die doorgaans speelt als aanvaller. In maart 2016 debuteerde hij voor Seattle Sounders. Morris maakte in 2014 zijn debuut in het voetbalelftal van de Verenigde Staten.

Morris speelde tussen 2009 en 2012 voor Eastside FC, waarna hij opgenomen werd in de jeugdopleiding van Seattle Sounders. Na één seizoen vertrok hij om te gaan studeren aan de Stanford-universiteit, waarvoor hij ook ging voetballen. In 2014 speelde hij ook vier duels voor Seattle Sounders –23 in de USL Premier Development League. Zijn debuut voor het eerste elftal maakte hij op 7 maart 2016, toen in eigen huis met 0–1 werd verloren van Sporting Kansas City door een doelpunt van Nuno Coelho. Morris mocht in de basis starten en zeven minuten voor het einde van de wedstrijd werd hij gewisseld ten faveure van Oalex Anderson. Een maand later, op 17 april, tekende de aanvaller voor zijn eerste doelpunt. Nadat Chad Marshall tegen Philadelphia Union de score geopend had, verdubbelde Morris twintig minuten voor tijd de voorsprong op aangeven van Andreas Ivanschitz (ook aangever bij de treffer van Marshall). Sébastien Le Toux maakte er nog 2–1 van, maar daar zou het bij blijven. Met Seattle won hij in 2016 de Major League Soccer, door in de finale na strafschoppen te winnen van Toronto. Door een afgescheurde kruisband moest Morris bijna het hele seizoen 2018 aan zich voorbij laten gaan.