Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Joseph Adrian ("Joe") Worrall (Hucknall, 10 januari 1997) is een Engels voetballer die doorgaans speelt als centrale verdediger. In oktober 2016 maakte hij zijn professionele debuut voor Nottingham Forest.

Worrall speelde in de jeugdopleiding van Nottingham Forest. Deze doorliep hij en hij brak ook door bij die club. Voordat hij dat deed werd hij in januari 2016 voor de duur van één maand verhuurd aan Dagenham & Redbridge. Voor deze club speelde hij veertien competitiewedstrijden, waarin hij eenmaal doel trof. Op 29 oktober 2016 maakte de verdediger zijn debuut in het eerste elftal van Nottingham. Op die dag werd met 2–0 verloren van Reading. Garath McCleary en Chris Gunter namen in dit duel de doelpunten voor hun rekening. Worrall mocht van coach Philippe Montanier in de basis starten en hij vormde de volle negentig minuten een centrumverdediging samen met Damien Perquis en Matt Mills. Zijn eerste doelpunt in het Championship volgde op 9 december 2017, tijdens een overwinning op Bolton Wanderers (3–2). Tijdens dit duel passeerde Worrall niet allen Bolton-doelman Ben Alnwick, maar in de blessuretijd van de tweede helft scoorde hij ook in eigen doel. Worrall werd in de zomer van 2018 voor één seizoen gehuurd door Rangers.