Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Ismail Azzaoui (Brussel, 6 januari 1998) is een Belgisch−Marokkaans voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij tekende in augustus 2015 een contract tot medio 2020 bij VfL Wolfsburg, dat hem overnam van Tottenham Hotspur.

Azzaoui verruilde in 2014 de jeugdopleiding van RSC Anderlecht voor die van Tottenham Hotspur Hij kwam in zijn eerste seizoen tot een handvol wedstrijden in het beloftenelftal van The Spurs, waarin hij eenmaal doel trof.

Azzaoui tekende op 31 augustus 2015 een contract tot medio 2020 bij VfL Wolfsburg. Hij maakte op 21 november 2015 zijn debuut in de Bundesliga, tegen Werder Bremen. Hij kwam veertien minuten voor tijd het veld in als vervanger van Daniel Caligiuri. Wolfsburg won de wedstrijd met 6−0. Azzaoui scheurde op 21 september 2016 tijdens een training zijn kruisbanden af. Hij was voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Wolfsburg verhuurde Azzaoui in augustus 2017 voor een jaar aan Willem II, de nummer dertien van de Eredivisie in het voorgaande seizoen. Op 15 oktober maakte Azzaoui zijn eerste doelpunt voor de Tilburgers in de wedstrijd tegen FC Twente. Hij kwam na rust het veld in voor Jordy Croux en scoorde een kwartier later de 2-1. Willem II won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1. De Belg speelde uiteindelijk 24 competitieduels voor Willem II waarin hij vier doelpunten maakte. Hij werd omschreven als supersub doordat al zijn doelpunten vielen na invalbeurten.