Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Guido Burgstaller (Villach, 29 april 1989) is een Oostenrijks professioneel voetballer die doorgaans speelt als aanvaller. In januari 2017 verruilde hij 1. FC Nürnberg voor Schalke 04. Burgstaller maakte in 2012 zijn debuut in het Oostenrijks voetbalelftal.

Burgstaller brak in 2006 door bij FC Kärnten en speelde in twee jaar tijd drieëndertig wedstrijden voor de club. In 2008 verkaste de middenvelder naar SC Wiener Neustadt, waar hij drie jaar actief zou zijn, voordat hij vertrok naar Rapid Wien. Zijn debuut voor Rapid maakte de middenvelder op 1 oktober 2011, toen er met 4–3 verloren werd tegen Admira Wacker. Zijn eerste doelpunt maakte hij tegen Austria Wien op 23 oktober (1–1). Een maand later, op 20 november, maakte Burgstaller tegen Red Bull Salzburg (4–2 winst) een hattrick. In 2014 verkaste hij naar Cardiff City, waar hij in een halfjaar drie wedstrijden speelde. In de winterstop van het seizoen 2014/15 verruilde hij die club dan ook weer voor 1. FC Nürnberg. Gedurende twee jaar had de Oostenrijker een basisplaats in de 2. Bundesliga en uiteindelijk kwam hij tot drieëndertig competitietreffers voor Nürnberg. Burgstaller werd in januari 2017 voor circa anderhalf miljoen euro aangetrokken door Schalke 04, waar hij zijn handtekening zette onder een verbintenis tot medio 2020. Zijn debuut voor Schalke maakte hij op 21 januari, toen thuis gespeeld werd tegen FC Ingolstadt 04. Van coach Markus Weinzierl mocht de spits in de rust invallen voor Johannes Geis. Het bleef lang 0–0, maar in de tweede minuut van de blessuretijd was het direct Burgstaller die doelman Martin Hansen wist te verschalken en daardoor de wedstrijd te beslissen. In maart 2019 werd de verbintenis van Burgstaller met twee seizoenen verlengd tot medio 2022.