Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Gonzalo Rubén Bergessio (Córdoba, 20 juli 1984) is een Argentijns voetballer die bij voorkeur als aanvaller speelt. Hij tekende in juni 2015 een contract bij Atlas Guadalajara. Dat lijfde hem transfervrij in nadat UC Sampdoria eerder die maand zijn contract ontbond. Bergessio debuteerde in 2008 in het Argentijns voetbalelftal.

Bergessio speelt sinds januari 2011 voor het Italiaanse Catania. Daarvoor speelde hij bij CA Platense, Instituto, Racing Club, SL Benfica, San Lorenzo en het Franse Saint-Étienne. Hij toonde zich vooral productief in de Argentijnse Primera División. Bij SL Benfica en Saint-Étienne kon hij dit niet doorzetten. Tijdens het seizoen 2012/13 kende hij zijn doorbraak in Europa. In 2015 keerde Bergessio terug in Latijns-Amerika bij het Mexicaanse Atlas Guadalajara, actief in de Liga MX.

Bergessio debuteerde voor Argentinië op 15 oktober 2008 in een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili. Hij viel in tijdens de rust en speelde de volledige tweede helft mee. Op 20 mei 2009 maakte hij twee doelpunten in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Panama. Zijn laatste wedstrijd dateert van 10 juni 2009. In die kwalificatiewedstrijd verloor Argentinië met 2–0 uit bij Ecuador. Bergessio viel na 66 minuten bij een 0–0 stand in voor Carlos Tévez.