Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Dante Rigo (Tremelo, 11 december 1998) is een Belgisch voetballer die doorgaans als middenvelder speelt. Hij stroomde in 2016 door vanuit de jeugd van PSV.

Rigo speelde vanaf zijn vierde in de jeugd van achtereenvolgens KSK Heist en SC Aarschot en werd op zevenjarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Lierse SK.. Die verruilde hij in 2007 voor die van PSV. Hier doorliep hij vanaf de E-pupillen alle verdere jeugdteams. Hij maakte in die tijd de basisschool af in Tremelo en begon daarna aan een havo-opleiding in Nederland.

Rigo maakte op 12 augustus 2016 zijn debuut in het betaald voetbal, tijdens de tweede speelronde van het seizoen 2016/17 in de Eerste divisie. Die dag speelde hij met Jong PSV met 1–1 gelijk uit bij SC Cambuur. Hij begon in de basisopstelling en bleef op het veld tot hij in de 75e minuut werd gewisseld voor Gökhan Kardes. Rigo verlengde in januari 2017 zijn contract bij PSV tot medio 2019, met een optie op nog een seizoen. Trainer Phillip Cocu hevelde hem in juli 2017 definitief over naar de selectie van het eerste elftal van PSV. Rigo debuteerde op 21 september 2017 in de hoofdmacht van PSV. Hij viel die dag in de 70e minuut in voor Jorrit Hendrix tijdens een wedstrijd in het toernooi om de KNVB beker, uit bij SDC Putten. Zijn competitiedebuut volgde negen dagen later. Toen viel hij in de 86e minuut in voor Hendrix tijdens een met 4–0 gewonnen wedstrijd thuis tegen Willem II. Rigo maakte op 24 november 2017 zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal. Hij bracht Jong PSV toen op 5–0 tijdens een met 6–0 gewonnen competitiewedstrijd thuis tegen Telstar. Zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht maakte hij op 18 augustus 2018. Hij schoot PSV toen naar een 1–2 voorsprong in de blessuretijd van een competitiewedstrijd uit bij Fortuna Sittard. Dat bleek ook de eindstand. Rigo kreeg een week later voor het eerst een basisplaats in het eerste elftal, tijdens een met 1–2 gewonnen competitiewedstrijd uit bij PEC Zwolle.