Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Ciro Immobile (Torre Annunziata, 20 februari 1990) is een Italiaans voetballer die doorgaans als aanvaller speelt. Hij verruilde Sevilla FC in juli 2016 voor SS Lazio. Immobile debuteerde in 2014 in het Italiaans voetbalelftal.

Immobile kwam op achttienjarige leeftijd bij Juventus terecht, nadat hij eerst zes jaar doorbracht in de jeugdopleiding van Sorrento. Hij debuteerde op 14 maart 2009 in het eerste team van Juventus, tegen Bologna. Dat jaar speelde hij ook zijn eerste wedstrijd in de UEFA Champions League. De club leende Immobile vervolgens driemaal uit. Op 1 juli 2010 werd Immobile samen met Luca Marrone uitgeleend aan Siena. In januari 2011 verliet hij Siena voor US Grosseto. Op 15 juli 2011 werd bekendgemaakt dat Immobile een jaar werd uitgeleend aan Pescara. In 37 wedstrijden voor deze club kwam Immobile 28 keer tot scoren en werd hij topscorer van de Serie B.

Op 18 juni 2012 tekende Immobile een driejarig contract bij Genoa. Genoa betaalde €4.000.000,- voor 50% van de transferrechten van de speler. Immobile maakte zijn eerste Serie A-doelpunt op 26 augustus 2012 tegen Cagliari. Op 16 september zette hij Genoa op voorsprong in een thuiswedstrijd tegen Juventus. Na rust scoorde Juventus drie keer, via Emanuele Giaccherini, Mirko Vučinić en Kwadwo Asamoah, waardoor het met 1–3 won. Op 12 juli 2013 kocht Juventus de helft van de transferrechten van Immobile die Genoa bezat terug voor €2.750.000,-. Juventus verkocht die 50% meteen terug door aan Torino, waar hij tijdens het seizoen 2013/14 actief was. Juventus en Torino beschikten daarmee elk over de helft van de transferrechten van Immobile.