Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Christopher James ("Chris") Mepham (Londen, 5 november 1997) is een Welsh voetballer van Engelse afkomst die doorgaans speelt als centrale verdediger. In januari 2019 verruilde hij Brentford voor Bournemouth. Mepham maakte in 2018 zijn debuut in het Welsh voetbalelftal.

Mepham speelde in de jeugdopleiding van Chelsea, maar in 2012 verliet hij die club. Hierop ging hij in de jeugd van Brentford spelen. In februari 2016 tekende de verdediger zijn eerste professionele contract bij Brentford. Zijn contract verlengde hij in januari 2017 met twee jaar. In september 2017 werd de verbintenis opnieuw opengebroken en verlengd, ditmaal met vijf seizoenen tot medio 2022. Zijn debuut in het eerste elftal volgde een week later, op 26 september 2017, thuis tegen Derby County. Door doelpunten van Joe Ledley en Ollie Watkins eindigde het gelijk: 1–1. Mepham mocht in de rust invallen voor Andreas Bjelland. Op 30 maart 2018 volgde zijn eerste professionele doelpunt. Sheffield United was door een treffer van Chris Basham op voorsprong gekomen, maar in de achtenzestigste minuut schoot Mepham de gelijkmaker in het doel. Bij deze twee doelpunten zou het blijven. In januari 2019 verkaste Mepham voor een bedrag van circa dertienenhalf miljoen euro naar Bournemouth, waar hij zijn contract zette onder een verbintenis voor de duur van vierenhalf jaar.