Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Che Zach Everton Fred Adams (Leicester, 13 juli 1996) is een Engels voetballer die doorgaans speelt als spits. In juli 2019 verruilde hij Birmingham City voor Southampton.

Adams speelde in de jeugd van Highfield Rangers en kwam in 2003 terecht in de opleiding van Coventry City. Hier speelde hij zeven jaar, waarna hij bij St Andrews, Oadby Town en Ilkeston speelde in het Engelse amateurvoetbal. Sheffield United pikte Adams in november 2014 op. Op 30 december 2014 maakte de aanvaller zijn professionele debuut, toen met 1–1 gelijkgespeeld werd tegen Walsall. Adams mocht in de basis beginnen en werd zes minuten voor tijd gewisseld ten faveure van Florent Cuvelier. Zijn eerste professionele doelpunt volgde op 11 mei 2015, op bezoek bij Swindon Town. Hij viel vijf minuten voor tijd in bij een achterstand van 5–3 en maakte uiteindelijk in de blessuretijd de gelijkmaker: 5–5. In de zomer van 2016 maakte de aanvaller voor circa 2,2 miljoen euro de overstap naar Birmingham City, waar hij zijn handtekening zette onder een verbintenis voor de duur van drie seizoenen. Na één seizoen werd dit contract opengebroken en verlengd met drie jaar tot medio 2022. Medio 2019 verkaste Adams voor omgerekend 16,7 miljoen euro naar Southampton dat hem vastlegde voor vijf seizoenen.