Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Bernard Tekpetey (Accra, 3 september 1997) is een Ghanees voetballer die doorgaans uitkomt als rechtsbuiten. In juli 2019 verruilde hij SC Paderborn voor Schalke 04. Tekpetey maakte in 2017 zijn debuut in het Ghanees voetbalelftal.

Tekpetey speelde in de jeugd van UniStar Soccer Academy tot 2016. In februari van dat jaar maakte hij de overstap naar Schalke 04, nadat hij de club had overtuigd tijdens een oefenstage. Zijn debuut maakte hij op 24 november 2016, toen in de groepsfase van de UEFA Europa League gespeeld werd tegen OGC Nice. Tekpetey begon in de aanval samen met Jevhen Konopljanka, die na veertien minuten de score opende. Tien minuten voor tijd versierde de Ghanees een strafschop, die door Dennis Aogo benut werd. Hierdoor won Schalke met 2–0. Tekpetey kreeg in de vijftigste minuut een gele kaart van scheidsrechter Aliyar Ağayev, die hem in de derde minuut van de blessuretijd opnieuw deze kaart toonde, waardoor hij het veld moest verlaten. Aan het einde van het seizoen 2016/17 verlengde de aanvaller zijn verbintenis bij Schalke met twee seizoenen tot medio 2020. Hierop werd hij verhuurd aan Rheindorf Altach. Na een halfjaar keerde Tekpetey op eigen verzoek terug naar Schalke. In de tweede helft van het seizoen 2017/18 kwam de Ghanees niet in actie voor Schalke en in de zomer daarop liet de club hem vertrekken naar SC Paderborn, waar hij voor drie jaar tekende. Tekpetey beleefde een succesvol seizoen en wist met Paderborn promotie af te dwingen naar de Bundesliga. Hierna haalde Schalke Tekpetey terug naar Gelsenkirchen via een terugkoopclausule in zijn contract. Hij werd direct voor twee seizoenen verhuurd aan Fortuna Düsseldorf.