Autocoureur
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Arjun Maini (Bangalore, 10 december 1997) is een Indiaas autocoureur.

Maini begon zijn autosportcarrière in 2013 in de AsiaCup Series voor het team Meritus.gp. Me vier podiumplaatsen eindigde hij als vierde in het kampioenschap met 108 punten.

In 2014 stapte Maini over naar Europa, waar hij in het BRDC Formule 4-kampioenschap voor het team Lanan Racing ging rijden. Hij won vier races op het Snetterton Motor Racing Circuit, Oulton Park, Brands Hatch en Donington Park en stond voorafgaand aan de laatste race op Snetterton bovenaan in het kampioenschap. In deze race kwam hij echter niet verder dan de vijfde plaats, waardoor George Russell, die de race won, hem inhaalde in het kampioenschap, waardoor Maini met 480 punten, drie minder dan Russell, tweede werd.

In de winter van 2015 reed Maini in de Toyota Racing Series voor het team M2 Competition. Hij won twee races op het Hampton Downs Motorsport Park en het Taupo Motorsport Park, waardoor hij achter Lance Stroll, Brandon Maïsano en Santino Ferrucci als vierde in het kampioenschap eindigde met 750 punten. Aansluitend werd bekend dat hij dat jaar zijn Formule 3-debuut ging maken in het Europees Formule 3-kampioenschap, waarin hij uitkwam voor het team Van Amersfoort Racing. Zijn seizoen kende weinig hoogtepunten, maar met een vierde en een vijfde plaats op het Circuit de Pau-Ville werd hij achttiende in het kampioenschap met 27 punten.