Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Ante Palaversa (Split, 6 april 2000) is een Kroatisch voetballer die doorgaans speelt als middenvelder. In januari 2019 verruilde hij Hajduk Split voor Manchester City.

Palaversa speelde in de jeugdopleiding van Hajduk Split en bij die club maakte hij dan ook zijn debuut. Op 19 augustus 2018 werd in het eigen Poljudstadion met 0–2 verloren werd van Gorica. De middenvelder mocht van coach Željko Kopić in de basis starten en hij werd na achtenvijftig minuten gewisseld ten faveure van Michele Šego. Palaversa maakte op 26 augustus 2018 zijn eerste doelpunt, op bezoek bij Inter Zaprešić. Die club kwam op voorsprong dankzij Komnen Andrić, maar Palaversa maakte vier minuten na rust gelijk. Marko Vukčević zette Inter andermaal op voorsprong, maar Mirko Ivanovski besliste de eindstand met een benutte strafschop op 2–2.

In januari 2019 maakte de Kroaat voor circa 4,8 miljoen euro de overstap naar Manchester City, waar hij zijn handtekening zette onder een verbintenis voor de duur van vierenhalf jaar. Hij werd direct weer voor anderhalf jaar verhuurd aan zijn oude club Hajduk Split. Na een halfjaar haalde Manchester City hem echter terug om hem vervolgens voor het seizoen 2019/20 te stallen bij KV Oostende.