Beroep
Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Ander Herrera Agüera (Bilbao, 14 augustus 1989) is een Spaans voetballer die doorgaans als aanvallende middenvelder speelt. Hij tekende in juli 2019 een contract tot medio 2024 bij Paris Saint-Germain, dat hem transfervrij overnam van Manchester United. Herrera debuteerde in 2016 in het Spaans voetbalelftal.

Herrera stroomde vanuit de jeugdopleiding van Real Zaragoza in januari 2009 door naar de A-selectie. Hij maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij de club uit Aragón tijdens het seizoen 2008/09 in de Segunda División. Op 1 februari 2009 debuteerde Herrera in de thuiswedstrijd tegen Levante UD (2–1 overwinning). In de rest van het seizoen speelde hij nog achttien competitiewedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte: op 2 mei opende Herrera in de eerste minuut van het thuisduel tegen CD Tenerife de score (eindstand 1–1) en een week later was hij de maker van het enige doelpunt tegen SD Huesca. In juni 2009 promoveerde Zaragoza naar de Primera División. Op 29 augustus speelde Herrera zijn eerste wedstrijd op het hoogste competitieniveau; de wedstrijd tegen het eveneens gepromoveerde CD Tenerife eindigde in een 1–0 overwinning. In het seizoen 2009/10 speelde Herrera 30 wedstrijden in de Primera División, waarvan 23 met een plaats in het basiselftal. Bij vier van de acht gemiste wedstrijden had hij interlandverplichtingen. De Primera División 2010/11 was Herrera's laatste seizoen bij Real Zaragoza. Voor het tweede jaar op rij was hij een van de meest gebruikte spelers in de selectie, met 35 optredens in de competitie en de Copa del Rey. In de tweede speelronde van het seizoen, op 12 september 2010 tegen Málaga CF, verloor Zaragoza met 3–5. Nadat Málaga binnen 35 minuten op een 0–5 voorsprong was gekomen, leverde Herrera tweemaal een assist en maakte hij zelf tien minuten voor tijd het derde doelpunt. Het duel tegen Levante (1–2 winst) op 21 mei 2011 was de laatste wedstrijd van Herrera in dienst van Zaragoza. Bij de club kwam hij in totaal 86 keer in actie, maakte hij zes doelpunten en leverde hij drie assists.