Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Rodrigo Dourado Cunha (Pelotas, 17 juni 1994) is een Braziliaans voetballer die doorgaans speelt als middenvelder. In 2012 maakte hij zijn professionele debuut voor Internacional.

Dourado doorliep de jeugdopleiding van Internacional. Zijn debuut in het eerste elftal maakte de middenvelder op 26 januari 2012, toen met 1–2 verloren werd van Cerâmica. Dourado begon aan het duel als reservespeler maar twaalf minuten voor tijd mocht hij invallen. In 2012, 2013 en 2014 kwam de middenvelder niet zoveel in actie voor Internacional, maar vanaf 2015 werd hij een basisspeler bij de club. Zijn eerste doelpunt maakte Dourado op 3 oktober 2015. Internacional speelde in eigen huis tegen Sport Recife. Lisandro López opende de score, waarna Elber tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker zorgde. Dourado scoorde in de tweeëntachtigste minuut waardoor Internacional met 2–1 won. Aan het einde van het jaar 2016 degradeerde de club naar de Série B.