Voetballer
Inloggen en Bewerken

Biografie (wiki)

Jamal Piaras Lewis (Luton, 25 januari 1998) is een Noord-Iers voetballer die doorgaans speelt als linksback. In december 2017 debuteerde hij voor Norwich City. Lewis maakte in 2018 zijn debuut in het Noord-Iers voetbalelftal.

Lewis speelde in de jeugdopleiding van Norwich City en maakte bij die club ook zijn professionele debuut, op 22 december 2017. Op die dag werd tegen Brentford gespeeld en die ploeg kwam op voorsprong door twee doelpunten van Lasse Vibe. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Nélson Oliveira nog de aansluitingstreffer, maar verder dan 1–2 kwam Norwich niet. Lewis begon op de reservebank maar van coach Daniel Farke mocht hij in de rust invallen voor Christoph Zimmermann. Zijn eerste doelpunt maakte de vleugelverdediger op 17 januari 2018, in de FA Cup tegen Chelsea. Door een doelpunt van Michy Batshuayi kwam Chelsea op voorsprong, maar op aangeven van Timm Klose tekende Lewis in de vierde minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker: 1–1. In de verlenging werd niet meer gescoord en bij het nemen van de strafschoppen werd een misser van Oliveira Norwich fataal: 5–3. De vleugelverdediger tekende in oktober 2018 een nieuwe verbintenis, die hem tot medio 2023 aan de club zou binden.